Zeezout Flor de Sal Prisca Seduction 90 g.
Artikelnummer: W03453 OverzichtFlor de Sal, meer dan gewoon zout!
Aan de westelijke kust van Portugal, vlakbij de stad Aveiro is een heel zoutlandschap ontstaan van vijvers, ondiepe bassins, velden en kanaaltjes. Om Flor de Sal te oogsten vult men ondiepe bassins met vers zeewater. Het zeewater wordt de salines (kleibassins) aan de buitenrand van het zoutmoeras binnengeleid en stroomt van daaruit door naar de ondiepere bassins in het midden, hier is het zeer warm (ca. 50º) en de zoutconcentratie is zo hoog dat zich kristallen vormen die deels naar de bodem zakken. Er zijn ook zoutkristallen die zich "als het weer mee werkt" samenpakken aan de oppervlakte van het bassin. Op een zeer heldere en zonnige zomer dag met geen of weinig wind, blijft er een zout laag drijven op het oppervlak. Met behulp van een houten schep wordt het drijvende zout heel voorzichtig van het wateroppervlak gehaald en op speciale plekken tussen de bekkens te drogen gelegd. Deze laag wordt geoogst op het einde van de dag. En zo wordt Flor de Sal geproduceerd. Omdat de weeromstandigheden precies goed moeten zijn om Flor de Sal te vormen, is de opbrengst slechts ongeveer 500 gram per 80 kilo zeezout. Dit speciale zout kan alleen in de zomermaanden geproduceerd worden, en dan ook alleen als de wind gunstig staat en de zon het water verwarmt.
Flor de Sal wordt puur en onbehandeld op de makt gebracht. Er komen geen conserveringsmiddelen en geen additieven aan te pas. Dit zout bevat hogere concentraties mineralen, magnesium en calciumsulfaat dan gewoon zout. Vanwege de subtiele en aromatische smaak is Flor de Sal uitraard alleen te gebruiken als tafelzout. Door het koken zouden de fijne aroma's en daarmee de unieke smaak verloren gaan. Flor de Sal smaakt echt zalig op gegrild of gebakken vis of vlees, maar het is ook heerlijk in salades, op aardappelen, groente, etc. zet een klein schaaltje op tafel, strooi een snufje over uw gerechten en geniet van dit prachtige natuurlijke en 100% ambachtelijk product.
Flor de Sal wordt benoemd door topkoks en culinaire specialists in de hele wereld het beste zeezout dat er bestaat. Dit wilt u toch niet missen!
Merk: Prisca Seduction
Categorie: Flor de Sal
Zoutpannen: Aveiro, Portugal
Inhoud: 90 g.
Ingrediënten: 100% puur zeezout Flor de Sal
Geschikt voor: vlees / vis / salades / groente
Voedingswaarden (per 100 g.):
Energiewaarde (Kj/Kcal): 0 / 0
Lipiden: 0 g.
waarvan verzadigd: 0 g.
Koolhydraten: 0 g.
waarvan suikers: 0 g.
Eiwitten: 0 g.
Zout: 100 g.
Tips: strooi een snuifje over rauw of gekookt voedsel, handmatig en niet uit een molentje. Het wordt bijna altijd gebruik als garnering vlak voordat het eten wordt geserveerd, zodra het zout is opgelost en zich vermengt heeft met de andere ingrediënten komt de ware smaak naar boven en tot zijn recht. Heerlijke in allerlei salades. Zet een klein schaaltje op tafel en strooi een vleugje over brood ingedept in extra virgin olijfolie.