Schapenkaas Paiva - lepelkaas / Queijo de ovelha amanteigado +/- 450 g.
Artikelnummer: PL03419 OverzichtLepelkaas van het Portugese merk Paiva (queijo de ovelha curado amanteigado Paiva), is een zeer zachte en gerijpte kaas ambachtelijk geproduceerd met 100% rauwe schapenmelk. Deze bijzondere typische Portugese kaas wordt gestremd met distelbloem, wat hem een unieke smaak, geur, elasticiteit en intensiteit geeft. Een echte aanrader voor de fijnproevers en voor de gevorderde kaasliefhebbers.
Product: schapenkaas
Merk: Paiva
Categorie: gerijpt / lepelkaas
Gewicht: +/- 450 g.
Melksoort: rauwe schapenmelk
Ingrediënten: 100% rauwe schapenmelk, distel, stremsel, zout, calciumchloride, ei-lysozyme en fermenten
Rijpingstijd: tussen 30-60 dagen
Textuur: compact, uniforme en zacht
Kleur: ivoorwit
Smaak en Aroma: intens / glad / schoon / licht zuur boeket
Beschrijving: de lepelkaas Paiva, queijo de ovelha amanteigado, is een hoge kwaliteit schapenkaas gekenmerkt door een zeer fijne textuur- en zachtheid. Om zijn compacte vorm te behouden wordt deze kaas na productie gewikkeld in een linnen doek. Vanwege de zachte structuur van de kaas adviseren wij u om de bovenkant eraf te snijden (als een dekseltje) en met een mes de inhoud eruit te halen. De lepelkaas Paiva wordt nog zachter door deze 1-2 u voor consumptie op kamertemperatuur te laten komen.
Conserveren: gekoeld bewaren met een lage luchtvochtigheid bij 2 tot 10ºC
Na opening: beschermd bewaren / 30 dagen houdbaar
Allergeen informatie: melk en ei-derivaat. Bevat lactose
Voedingswaarden (per 100 g.):
Energiewaarde (Kj/Kcal): 1419 / 342
Lipiden: 26,5 g.
waarvan verzadigde vetzuren: 14,6 g.
Koolhydraten: 5,3 g.
waarvan suikers: 0,3 g.
Eiwitten: 20,3 g.
Zout: 1,9 g.
Vacuümverpakking ✅
Producent: Lacticínios do Paiva
Herkomst: Lamego, Portugal
Tips: Heerlijk bij een Portugese rode wijn Monte Velho, of bij een glas Porto. In Portugal wordt deze kaas ook vaak geserveerd als nagerecht.
Klik op de foto's om deze te vergroten